Frambozen muffins (zonder ei)

Frambozen muffins (zonder ei)

10 februari, 2016 09:00

Afgelopen week kreeg ik van iemand de vraag of ik een leuk idee had voor Valentijnsdag. Zij wil wat lekkers gaan bakken voor haar geliefde die onder andere een lactose-intolerantie, notenallergie én ei-allergie heeft. Nu bak ik zelf vaak met eieren, maar het leek mij wel een leuke uitdaging om eens te bakken zonder ei. Ik ben met muffins aan het experimenteren gegaan. De tweede poging was een succes, met deze heerlijke frambozen muffins als resultaat. Een aanrader om je geliefde (met een voedselallergie) mee te verrassen op Valentijnsdag!


Ingrediënten (voor circa 12 stuks):
150 gram speltmeel – 100 gram speltbloem – 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder – 150 gram rijststroop (of 75 gram kokosbloesemsuiker als je wel fructose kunt verdragen) – 200 milliliter ongezoete rijstemelk – 1 rijpe banaan – 75 gram ghee – 2 theelepels vanille-extract – 150 gram frambozen.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het speltmeel, speltbloem en bakpoeder met elkaar. Prak de rijpe banaan met een vork en meng de rijststroop, rijstemelk, vanille-extract en ghee erdoor. Voeg dit mengsel aan de droge ingrediënten toe en roer voorzichtig door. Schep de frambozen erdoor en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze frambozen muffins zijn
– sojavrij
– eivrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– notenvrij

Tags: banaan frambozen muffins speltmeel


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief