Frambozen muffins (zonder ei)
Frambozen muffins (zonder ei)
10 februari, 2016 09:00

Afgelopen week kreeg ik van iemand de vraag of ik een leuk idee had voor Valentijnsdag. Zij wil wat lekkers gaan bakken voor haar geliefde die onder andere een lactose-intolerantie, notenallergie én ei-allergie heeft. Nu bak ik zelf vaak met eieren, maar het leek mij wel een leuke uitdaging om eens te bakken zonder ei. Ik ben met muffins aan het experimenteren gegaan. De tweede poging was een succes, met deze heerlijke frambozen muffins als resultaat. Een aanrader om je geliefde (met een voedselallergie) mee te verrassen op Valentijnsdag!Ingrediënten (voor circa 12 stuks):
150 gram speltmeel – 100 gram speltbloem – 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder – 150 gram rijststroop (of 75 gram kokosbloesemsuiker als je wel fructose kunt verdragen) – 200 milliliter ongezoete rijstemelk – 1 rijpe banaan – 75 gram ghee – 2 theelepels vanille-extract – 150 gram frambozen.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het speltmeel, speltbloem en bakpoeder met elkaar. Prak de rijpe banaan met een vork en meng de rijststroop, rijstemelk, vanille-extract en ghee erdoor. Voeg dit mengsel aan de droge ingrediënten toe en roer voorzichtig door. Schep de frambozen erdoor en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
Allergenen:
Deze frambozen muffins zijn
– sojavrij
– eivrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– notenvrij
Tags:
banaan
frambozen
muffins
speltmeel
Er zijn nog geen reacties.