Fructose-intolerantie test

Fructose-intolerantie test

21 november, 2014 17:00

Hoe weet je of je een fructose-intolerantie hebt? Als je vermoedt dat je een fructose-intolerantie hebt, kun je via je huisarts doorverwezen worden naar een maag-darm-leverarts. Deze arts kan vervolgens een fructose-intolerantie test laten doen in het ziekenhuis. Dit wordt met een waterstofademtest gedaan. Bij deze test wordt de hoeveelheid waterstof in de uitademing bepaald vóór en gedurende drie uur na het drinken van water met een grote hoeveelheid fructose. Stijgt de hoeveelheid waterstof in de uitademingslucht in die periode duidelijk, dan wordt de fructose niet goed verteerd door je lichaam. Dan heb je een fructose-intolerantie (malabsorptie). De test berust op het gegeven dat bacteriën in de dikke darm de onverteerde fructose vergisten. Bij het vergisten ontstaat onder meer het gas waterstof. Dit wordt voor een gedeelte via de darmwand in het bloed opgenomen en uiteindelijk via de longen uitgeademd.

Bron: Stichting Voedselallergie

Tags: fructose-intolerantie


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief