Fructosearme abrikozenjam

Fructosearme abrikozenjam

11 juni, 2017 20:00

Wist je dat je heel eenvoudig zelf fructosearme jam kan maken? Ik liet me inspireren door het recept voor frambozenjam uit 'EetPaleo Traktaties' van Marinka Bil & Addy Bil. In plaats van frambozen gebruikte ik verse abrikozen, maar je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Lekker op een boterham, cracker of op de pannenkoek!

Ingrediënten:
250 gram verse abrikozen – 2 eetlepels arrowroot – eventueel een klein beetje rijststroop (of honing als je wel fructose kan verdragen) naar smaak.

Bereiding:
Was de abrikozen, snij doormidden en verwijder de pitten. Snij de abrikozenhelften vervolgens in partjes. Doe de partjes in een steelpan en zet op laag vuur. Kook de abrikozen zachtjes in, terwijl je af en toe roert. Na circa 15 minuten zijn de abrikozen volledig ingekookt. Je kan nu eventueel nog een klein beetje rijststroop of honing toevoegen naar smaak. Haal de pan van het vuur en roer de arrowroot met een klein beetje water tot een papje. Schenk dit papje al roerend bij de abrikozen in de pan. Blijf goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. De jam wordt nu dik en geleiachtig. Doe de jam in een potje en bewaar in de koelkast of vriezer.

Allergenen:
Deze abrikozenjam is vrij van

- gluten
- schaaldieren
- eieren
- vis
- pinda
- soja
- melk (koemelk – én lactosevrij)
- noten
- selderij
- mosterd
- sesamzaad
- zwaveldioxide en sulfiet
- lupine
 - weekdieren
- fructosearm

Tags: abrikozen jam


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief