Fructosearme rabarber crumble
Fructosearme rabarber crumble
24 mei, 2017 19:30
Heb je een fructose-intolerantie? Dan is rabarber een perfecte fruitvervanger voor een lekkere compote of toetje, want deze groente bevat nauwelijks fructose. Rabarber werkt bovendien verkoelend en is vochtafdrijvend, dus ideaal voor een warme, zomerse dag. Deze heerlijk frisse rabarbercrumble is echt een aanrader. Ook lekker met een paar zoete aardbeien erdoorheen!Ingrediënten (voor 3-4 personen):
500 gram rabarber (circa 4 stengels) – 75 gram rijststroop (of 40 gram ahornsiroop als je wel fructose kan verdragen) – 50 gram amandelmeel* – 50 gram havermout* - 1 theelepel kaneelpoeder – 2 eetlepels ghee of kokosolie* – 2 eetlepels rijststroop (of ahornsiroop als je wel fructose kan verdragen) - 1 eetlepel arrowroot.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de rabarber en snij in stukjes van 1 cm. Doe in een kom en schep er de arrowroot doorheen en vervolgens de rijststroop. Meng het amandelmeel, havermout en kaneel in een andere kom. Voeg 2 eetlepels rijststroop en de kokosolie toe en meng alles door elkaar. Verdeel de rabarber in een met kokosolie ingevette ovenschaal en verkruimel het crumblemengsel over de rabarber. Bak de crumble in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de crumble circa 10 minuten afkoelen. Eet smakelijk!
Allergenen:
Deze rabarbercrumble is vrij van
- gluten (*gebruik gecertificeerd glutenvrije havermout)
- schaaldieren
- eieren
- vis
- pinda
- soja
- melk (*koemelk- én lactosevrij, gebruik bij een koemelkallergie kokosolie i.p.v. ghee)
- noten (*gebruik voor een notenvrije variant 50 gram volkoren rijstmeel i.p.v. amandelmeel)
- selderij
- mosterd
- sesamzaad
- zwaveldioxide en sulfiet
- lupine
- weekdieren
- fructosearm
Tags:
amandelmeel
crumble
havermout
rabarber
Er zijn nog geen reacties.