Geboortetraktatie voor het kinderdagverblijf

Geboortetraktatie voor het kinderdagverblijf

2 maart, 2018 14:00

Tijdens mijn zwangerschapsverlof bedacht ik een allergeenvrije geboortetraktatie voor op het kinderdagverblijf. Ik heb mijn dochter Evelien van 2 jaar laten trakteren toen haar zusje Carlijn geboren was. Uiteraard had ik dit natuurlijk wel voorbereid, zodat we de traktatie snel klaar konden maken. De biologische Jip & Janneke rozijntjes van de Hema in een roze en blauw doosje vond ik een uitstekend idee. Ik had nog kleine cellofaanzakjes liggen waar ik een strikje en sticker op plakte en de zakjes vulde ik met een beetje confetti ter decoratie. Een eenvoudige, maar leuke traktatie die je prima van te voren klaar kan maken (als je het geslacht van je kindje al weet) en niet over de datum gaat.

Wat heb je nodig?
- Biologische Jip & Janneke rozijntjes van de Hema
- Blauwe of roze confetti
- Cellofaanzakjes
- Blauw of roze cadeaulint
- Geboortestickers

Hoe maak je het?
Deze geboortetraktatie is heel eenvoudig klaar te maken. Je vult de cellofaanzakjes met een doosje rozijntjes en wat blauwe of roze confetti. Het zakje plak je vervolgens dicht en versier je met een blauw of roze strikje van cadeaulint en bevestig je met een leuke geboortesticker.

Allergenen:
Deze geboortetraktatie is vrij van

- gluten
- schaaldieren
- eieren
- vis
- pinda
- soja
- melk (koemelk – én lactosevrij)
- noten
- selderij
- mosterd
- sesamzaad
- sulfiet*
- lupine
- weekdieren

* Volgens de verpakking is er geen sulfiet aan de rozijntjes toegevoegd.

Tags: geboorte rozijnen traktatie


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief