Glutenvrij bananenbrood

Glutenvrij bananenbrood

6 september, 2014 14:15

Bananenbrood is lekker bij de lunch of als tussendoortje. Eigenlijk is het bananencake, want de smaak en structuur lijken meer op cake. Dit kruidig bananenbrood is het allerlekkerst met heel rijpe bananen, die maken het brood lekker zoet. 


Ingrediënten:
3 rijpe bananen – 6 eieren – 75 gram kokosmeel – 100 gram amandelmeel – 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder – 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden – beetje amandelschaafsel voor eroverheen.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Pureer de bananen met een staafmixer in een kom. Voeg de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Spatel het meel, koek- en speculaaskruiden en bakpoeder door het beslag. Vet een cakevorm (23 cm) in met kokosolie en giet het mengsel in de vorm. Strooi vervolgens een beetje amandelschaafsel over het bananenbrood. Bak het banenenbrood in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat het bananenbrood goed afkoelen in de vorm en stort het vervolgens op een taartrooster. Bewaar het bananenbrood verpakt in aluminiumfolie.

Allergenen:
Dit bananenbrood is
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– tarwevrij

Tags: amandelmeel banaan kokosmeel


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief