Glutenvrije amandel-kokoscake

Glutenvrije amandel-kokoscake

5 september, 2015 17:30

Deze glutenvrije amandel-kokoscake is zo lekker dat ik hem al diverse keren gemaakt heb. De combinatie van amandelmeel en kokosmeel is verrassend lekker!

Ingrediënten:
60 gram amandelmeel – 75 gram kokosmeel – 6 eieren – 200 gram rijststroop (of 125 gram honing als je wel fructose kunt verdragen) – 75 gram kokosolie (gesmolten)- 100 milliliter ongezoete rijstemelk – 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder – 2 theelepels vanille-extract.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met kokosolie. Meng het amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder in een kom. Klop de eieren los in een andere kom en roer de rijststroop, rijstemelk, vanille-extract en kokosolie erdoor. Voeg het meel toe aan het eimengsel en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt. Eet smakelijk!

Allergenen:
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij


Tags: amandelmeel cake kokosmeel


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief