Glutenvrije appel-bramen crumble

Glutenvrije appel-bramen crumble

12 september, 2016 16:00

Deze glutenvrije appel-bramen crumble is weer zo’n heerlijk ontbijt voor het weekend. Wanneer je alle tijd hebt om uitgebreid te ontbijten. Zelf vind ik dit ontbijt warm het lekkerst, maar je zou het gerust de avond ervoor klaar kunnen maken en dan ’s morgens koud opeten. Heb je geen verse bramen in huis, gebruik dan bramen uit de vriezer. Zo kun je dit lekkere ontbijt altijd klaarmaken. Deze appel-bramen crumble is overigens ook erg lekker met een beetje (zelfgemaakte) kokosyoghurt erbij!

Ingrediënten
 (voor 2 personen):
50 gram amandelmeel – 50 gram havermout* - 2 eetlepels ghee (of kokosolie als je een koemelkallergie hebt) – 1 appel – 250 gram (diepvries)bramen –1 eetlepel arrowroot - 2 eetlepels honing (of 4 eetlepels rijststroop als je fructose-intolerant bent) – 1 theelepel kaneelpoeder – 1 theelepel gemberpoeder – 1/2 theelepel vanillepoeder. 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel en snij in kleine blokjes. Doe samen met de (bevroren) bramen in een kom en schep er eerst 1 eetlepel arrowroot en vervolgens 1 eetlepel honing (of 2 eetlepels rijststroop), 1 theelepel gemberpoeder en een halve theelepel vanillepoeder doorheen. Meng het amandelmeel, havermout en kaneel in een andere kom. Voeg 1 eetlepel honing (of 2 eetlepels rijststroop) en de ghee (of kokosolie) toe en meng alles door elkaar. Verdeel het appel-bramen mengsel in een met ghee of kokosolie ingevette ovenschaal en verkruimel het crumblemengsel eroverheen. Bak de crumble in circa 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de crumble circa 10 minuten afkoelen. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze appel-bramen crumble is vrij van

- gluten (*gebruik gecertificeerd glutenvrije havermout)
- schaaldieren
- eieren
- vis
- pinda
- soja
- melk (koemelk- én lactosevrij)
- selderij
- mosterd
- sesamzaad
- sulfiet
- lupine
- weekdieren
- fructosearm

Recept aanpassen
Voor een notenvrije variant kun je het amandelmeel vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel.


Tags: amandelmeel appel bramen crumble havermout


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief