Glutenvrije appel-kaneel ontbijtcake

Glutenvrije appel-kaneel ontbijtcake

25 maart, 2017 11:30

Deze glutenvrije en lactosevrije appel-kaneel cake is een lekker, voedzaam ontbijt om de dag goed te beginnen. De bereidingstijd is wat lang, maar je kunt deze ontbijtcake ook de dag van tevoren klaarmaken, zodat je ’s ochtends gelijk aan tafel kunt.

Ingrediënten (voor 2 personen):
30 gram kokosmeel – 4 eieren – 150 milliliter ongezoete amandelmelk – 2 eetlepels arrowroot – 1 grote appel – 1 eetlepel honing - 2 theelepels vanille-extract – 1 theelepel kaneel – amandelschaafsel.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de appel, snij doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes. Schep de arrowroot goed door de appelblokjes en verdeel over een met kokosolie ingevette ovenschaal. Doe het kokosmeel, amandelmelk, eieren, vanille-extract en kaneel in een kom en roer goed door elkaar tot een glad beslag. Schenk het beslag over de appelblokjes in de ovenschaal.  Versier met amandelschaafsel en zet de schaal in de oven. Bak de ontbijtcake in circa 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Allergenen:
Deze ontbijtcake is
- glutenvrij
- sojavrij
- koemelkvrij
- lactosevrij
- pindavrij
- tarwevrij

Tags: appel cake kokosmeel


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief