Glutenvrije bitterkoekjes

Glutenvrije bitterkoekjes

21 februari, 2015 16:30

Bitterkoekjes zijn ideaal voor mensen met een glutenallergie of lactose-intolerantie. En ze zijn bovendien heel makkelijk zelf te maken van slechts vier ingrediënten: amandelmeel, zoetmiddel, ei en amandel-extract. 


Ingrediënten:
200 gram amandelmeel – 150 gram rijststroop (of 75 gram honing als je wel fructose kunt verdragen) – 1 ei – 1 theelepel amandel-extract.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C. Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar. Laat het amandelmengsel enkele uren rusten in de koelkast, zodat het minder plakkerig wordt. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak circa 15 balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat. Bak de bitterkoekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze bitterkoekjes zijn
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– tarwevrij
– pindavrij
– fructosearm

Tags: amandelmeel bitterkoekjes koekjes


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief