Glutenvrije blauwe bessen-kokosmuffins

Glutenvrije blauwe bessen-kokosmuffins

23 oktober, 2015 13:30

Deze glutenvrije blauwe bessen-kokosmuffins zijn weer een heerlijk gezond tussendoortje. De geraspte kokos geeft de muffins een heerlijk zoete smaak. Als je ze in een afgesloten trommel in de koelkast bewaart kun je ze een paar dagen bewaren.


Ingrediënten (voor circa 10 stuks):
80 gram kokosolie (gesmolten) – 60 gram kokosmeel – 60 gram kokosrasp – 6 eieren – 125 gram rijststroop (of 85 gram honing als je wel fructose kunt verdragen) – 150 gram blauwe bessen – 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder – 2 theelepels vanille-extract – snufje zeezout.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de eieren, kokosolie, rijststroop en vanille-extract in een kom en mix tot een gladde massa. Voeg het kokosmeel, kokosrasp, bakpoeder en een snufje zeezout toe en roer goed door. Voeg als laatste de blauwe bessen toe. Vul een muffinvorm met het beslag. Bak de muffins in circa 30-35 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze muffins zijn
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij

Tags: blauwe-bessen geraspte-kokos kokosmeel kokosolie


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief