Glutenvrije chocolade muffins

Glutenvrije chocolade muffins

27 december, 2014 19:00

Rond Sinterklaas maakte ik speculaas muffins van kokosmeel. Omdat deze muffins verrassend goed smaakten, heb ik nu heerlijke, luchtige chocolade muffins van kokosmeel gemaakt. Echt een lekkernij voor de winter! Kokosmeel bevat weinig koolhydraten, wél veel eiwitten en is glutenvrij. Hier ga ik zeker vaker mee bakken. Het is een goed alternatief voor amandelmeel, want kokosmeel is een stukje goedkoper.

Ingrediënten (voor circa 6 stuks):
40 gram kokosmeel – 160 gram rijststroop (of 70 gram honing als je wel fructose kunt verdragen) – 60 gram kokosolie (gesmolten) – 4 eieren – 20 gram cacao – 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder – snufje zeezout.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Doe het kokosmeel, cacao, bakpoeder, en zout in een kom en meng goed door. Mix in een andere kom de eieren, rijststroop en kokosolie door elkaar. Spatel vervolgens de droge ingrediënten door het eiermengsel. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak in circa 20-25 gaar in de oven. Laat de muffins afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Allergenen:
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij

Tags: cacao chocolade kokosmeel muffins


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief