Glutenvrije citroen maanzaad cake

Glutenvrije citroen maanzaad cake

1 november, 2014 17:00

Deze glutenvrije citroen maanzaad cake is eenvoudig om te maken, en ontzettend lekker. De citroen combineert heel goed met de nootachtige smaak van maanzaad. De citroen maakt de cake lekker fris en het maanzaad zorgt voor een lichte crunchy bite.


Ingrediënten:
115 gram ghee (of gesmolten kokosolie) – 250 gram rijststroop (of 130 gram ahornsiroop als je wel fructose kan verdragen) – 6 eieren – 180 gram amandelmeel – 60 gram kokosmeel – 100 milliliter ongezoete amandelmelk – 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder – 30 gram maanzaad – 2 citroenen (sap en schil) – 2 theelepels vanille-extract.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de ghee en rijststroop tot een luchtige, romige massa. Klop de eieren er één voor één door. Roer vervolgens de amandelmelk, vanille-extract en citroensap erdoor. Meng daarna met een spatel het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, maanzaad en citroenschil erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat eerst goed afkoelen voordat je de cake aansnijdt.

Allergenen:
– glutenvrij
– koemelkvrij (gebruik kokosolie i.p.v. ghee)
– sojavrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij

Tags: amandelmeel cake citroen kokosmeel maanzaad


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief