Glutenvrije clafoutis met perzik

Glutenvrije clafoutis met perzik

28 juni, 2014 11:00

Clafoutis is een klassiek Frans nagerecht dat traditioneel met kersen gemaakt wordt. Maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Ik maakte clafoutis met sappige, verse perziken, een erg goede combinatie!  Zelf maakte ik de perziken clafoutis in kleine ovenschaaltjes, deze kun je ook heel goed als taartje bij de koffie of thee serveren. Wil je één grote clafoutis maken? Verdubbel dan alle ingrediënten.


Ingrediënten (voor 2 mini’s):
2 rijpe perziken – 50 gram amandelmeel – 2 eieren – 100 milliliter kokosroom – 2 eetlepels rijststroop (of 1 eetlepel honing als je wel fructose kunt verdragen) – snufje zeezout.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom met garde het amandelmeel, rijststroop, eieren en zeezout. Voeg de kokosroom langzaam toe en klop tot een glad beslag. Was de perziken, snij doormidden en verwijder de pitten. Snij de perziken vervolgens in partjes. Schep het beslag in met kokosolie ingevette ovenschaaltjes en steek de perzikenpartjes erin. Zet de schaaltjes in de oven bak de clafoutis in circa 30-40 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze perziken clafoutis is
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij

Tags: amandelmeel clafoutis kokosroom perzik


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief