Glutenvrije cranberry clafoutis

Glutenvrije cranberry clafoutis

30 november, 2014 14:00

Hoewel het Sinterklaasfeest nog moet komen, ben ik achter de schermen al weer met Kerst-recepten bezig. Het is weer cranberry tijd, en cranberry’s horen eigenlijk ook wel echt bij Kerst. Daarom maakte ik onlangs deze heerlijke cranberry clafoutis. Een lekker dessert voor de Kerstdagen! Als je de clafoutis in kleine ovenschaaltjes maakt, kun je die ook heel goed als taartje bij de koffie of thee serveren. Maak je liever één grote clafoutis? Dan verdubbel je alle ingrediënten.


Ingrediënten (voor 2 mini’s):
verse cranberry’s – 50 gram amandelmeel – 50 milliliter kokosroom – 2 eieren – 90 gram rijststroop (of 50 gram kokosbloesemsuiker als je wel fructose kunt verdragen).

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het amandelmeel, kokosroom, eieren en rijststroop in een kom. Klop stevig op, tot er een glad beslag ontstaat. Was de cranberry’s en leg ze op de bodem van met kokosolie of olijfolie ingevette ovenschaaltjes. Verdeel het beslag vervolgens over de ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes in de oven en bak de clafoutis in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze cranberry clafoutis is
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij

Tags: amandelmeel clafoutis cranberrys kerst


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief