Glutenvrije eierkoeken

Glutenvrije eierkoeken

12 september, 2014 07:00

Eierkoeken zijn een van de dingen die ik al jaren niet meer gegeten heb. Afgelopen weekend maakte ik zelf glutenvrije eierkoeken. Met succes, want deze eierkoeken zijn heerlijk en in no time op! 


Ingrediënten:
100 gram amandelmeel - 50 gram kokosmeel - 6 eiwitten - 200 gram rijststroop (of 100 gram honing als je wel fructose kunt verdragen) - 2 theelepels vanille-extract - 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder - schil van 1 citroen.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten met de rijststroop en vanille-extract tot een glad, schuimig mengsel. Spatel het meel, bakpoeder en citroenrasp door het beslag. Zorg ervoor dat je niet te lang spatelt anders blijft het beslag niet luchtig. Verdeel hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de hoopjes goed uit elkaar liggen, want de eierkoeken lopen nog een beetje uit. Bak de eierkoeken in 10-15 minuten goudbruin een gaar. Laat ze afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze eierkoeken zijn
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– fructosearm
– pindavrij
– tarwevrij
– notenvrij

Tags: amandelmeel koekjes kokosmeel


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief