Glutenvrije en hypoallergene vingerverf

Glutenvrije en hypoallergene vingerverf

17 november, 2017 10:30Een van de eerste creatieve dingen die je met baby’s en peuters kunt doen is lekker kliederen met vingerverf. Mijn dochter Evelien komt regelmatig met leuke creaties van de opvang thuis, echte ‘kunstwerkjes’ met een afdruk van haar handje of voetje erop. De meeste kinderen vinden het hartstikke leuk om lekker met de handen te kliederen, maar wist je dat veel vingerverf allergenen en conserveermiddelen bevat die een allergische reactie kunnen veroorzaken? Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Schadelijke stoffen komen via mond en huid lichaam binnen
Dat vingerverf allergenen kan bevatten daar sta je als ouder vaak niet bij stil. Zo komen in veel  vingerverfmerken gluten voor, die net als in brood en koekjes, schadelijk zijn als ze via de mond in de darmen van je kind terechtkomen. Mijn dochter Evelien heb ik tijdens het verven al eens betrapt op het in de mond steken van een vieze vinger, met verf op haar tong als gevolg. Naast allergenen bevatten veel merken vingerverf conserveermiddelen die via de huid makkelijk binnen dringen en een allergische reactie kunnen veroorzaken. Bij (gevoeligheid voor) een (gluten)allergie is het dus belangrijk om allergeenvrije vingerverf aan te schaffen.

Veilig alternatief
Zelf heb ik voor mijn dochter SES eco vingerverf aangeschaft. Deze vingerverf komt in het onderzoek van de NVWA als een van de veilige uit de bus. Bovendien is deze verf uit- en afwasbaar, glutenvrij, hypoallergeen en parabenenvrij. Kijk voor meer informatie over deze verf op https://www.ses-creative.com/nl/ses-vingerverf-wel-veilig/.

Tags: speelgoed vingerverf


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief