Glutenvrije groentebouillon

Glutenvrije groentebouillon

19 november, 2014 19:00

Bouillonblokjes zijn handig om snel een soep of saus op smaak te brengen. Maar deze kunnen niet tippen aan zelfgetrokken bouillon. Bouillon is makkelijk om te maken en je kunt het prima invriezen, zodat je altijd een voorraad hebt. De bouillon kun je gebruiken als basis voor soep, sausjes of risotto, waardoor je gerecht nog lekkerder wordt. 

Ingrediënten (voor circa 2 liter):
1 winterpeen – halve prei – 3 stengels bleekselderij – ¾ bosje platte peterselie – 6 takjes tijm – zwarte peperkorrels naar smaak – zeezout.

Bereiding:
Was de groenten, snij in stukjes en doe in een grote pan. Voeg de kruiden en peperkorrels (circa een halve eetlepel). Giet er twee liter koud water bij. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat circa 1 ½ uur pruttelen. Giet de bouillon af boven een schone pan met een zeef erop. Breng op smaak met zout (circa 1 ½ dessertlepel). Laat de bouillon snel afkoelen en doe eventueel in de vriezer.

Allergenen:
Deze groentebouillon is
– glutenvrij
– sojavrij
– eivrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij

* Dit recept voor groentebouillon is geïnspireerd op een recept van Karin Luiten (Koken met Karin).

Tags: bouillon


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief