Glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten

26 november, 2015 17:00

Het heerlijke avondje komt er weer aan! En daar horen uiteraard kruidnoten bij. Vorig jaar maakte ik kruidnoten van speltmeel, gezoet met kokosbloesemsuiker. Deze zijn echter niet fructosevrij, daarom heb ik onlangs met amandelmeel geëxperimenteerd. Het resultaat is deze heerlijke glutenvrije kruidnoten van amandelmeel, gezoet met rijststroop. Een aanrader voor Pakjesavond!


Ingrediënten:
150 gram amandelmeel – 6 eetlepels rijststroop (of 5 eetlepels honing als je wel fructose kunt verdragen) – 2 eetlepels speculaaskruiden – 1 ei – 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder – snufje zeezout.

Bereiding:
Meng het amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en snufje zout in een kom door elkaar. Voeg vervolgens de rijststroop en het ei toe. Zet het plakkerige deeg circa 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C en maak kleine balletjes van het deeg. Druk ze een beetje plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruidnoten in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Hou de kruidnoten goed in de gaten, zodat ze niet aanbranden. Laat de kruidnoten vervolgens afkoelen, zodat ze knapperig worden. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze kruidnoten zijn
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij

Tags: amandelmeel kruidnoten sinterklaas


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief