Glutenvrije ontbijtwafels

Glutenvrije ontbijtwafels

12 augustus, 2016 09:00


Deze glutenvrije wafels van kokosmeel zijn een perfect ontbijt voor de zondagochtend, wanneer je langzaam wakker kunt worden en tijd hebt om aan het bakken te gaan. Want versgebakken zijn deze wafels toch op z’n lekkerst. Kon het elke dag maar zondag zijn!


Ingrediënten (voor 4 stuks):
40 gram kokosmeel – 70 gram tapiocameel – 2 eieren – 200 milliliter kokosmelk – 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder – 2 eetlepels rijststroop (of 1 eetlepel honing als je wel fructose kan verdragen) – snufje zeezout.

Bereiding:
Meng het kokosmeel, tapiocameel, bakpoeder en snufje zeezout in een kom. Doe de eieren en kokosmelk erbij en meng tot een glad beslag. Voeg vervolgens de rijststroop toe aan het beslag. Vet een wafelijzer in met kokosolie en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Vul de ijzers met beslag en bak de wafels in een paar minuten goudbruin en gaar. Bak vervolgens de volgende ronde. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze wafels zijn vrij van
- gluten
- schaaldieren
- vis
- pinda
- soja
- melk (koemelk – én lactosevrij)
- noten
- selderij
- mosterd
- sesamzaad
- sulfiet
- lupine
 - weekdieren
- fructosearm 

Recept aanpassen:
Voor een eivrije variant vervang je de eieren door een gerapste appel en voeg je 2 eetlepels arrowroot aan het meel toe.

Tags: kokosmeel tapiocameel wafels


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief