Glutenvrije pannenkoeken van kokosmeel
Glutenvrije pannenkoeken van kokosmeel
25 juli, 2017 14:00
Als ik thuis ben maak ik regelmatig pannenkoeken voor de lunch. Vaak met appel en kaneel of spek, maar ook naturel met een beetje honing is favoriet. Het beslag maak ik van kokosmeel en tapiocameel, waardoor de pannenkoeken glutenvrij zijn. Deze pannenkoeken zijn overigens ook erg geschikt om mee te nemen in de lunchtrommel naar school of het werk.Ingrediënten:
35 gram kokosmeel – 60 gram tapiocameel – 2 eieren – 400 milliliter kokosmelk (of amandelmelk als je geen notenallergie hebt) – snufje zeezout.
Bereiding:
Doe het kokosmeel en tapiocameel in een kom en meng goed door. Voeg de eieren, kokosmelk en een snufje zeezout toe en roer met een garde goed door elkaar tot een glad beslag. Doe een beetje ghee (of kokosolie, als je een koemelkallergie hebt) in een koekenpan en laat heet worden. Giet zoveel beslag in de pan dat de bodem met een flink laagje is bedekt en bak ze bruin. Keer ze als de onderkant bruin en de bovenkant droog is. Lekker met een beetje honing (of rijststroop als je een fructose-intolerantie hebt). Eet smakelijk!
Allergenen:
Deze pannenkoeken zijn vrij van
- gluten
- schaaldieren
- vis
- pinda
- soja
- melk (koemelk – én lactosevrij)
- noten
- selderij
- mosterd
- sesamzaad
- sulfiet
- lupine
- weekdieren
- fructosearm
Recept aanpassen:
Voor een
eivrije variant voeg je in plaats van de eieren 2 eetlepels arrowroot aan het meel toe en gebruik je 50 milliliter extra kokosmelk.
Tags:
kokosmeel
pannenkoeken
tapiocameel
Er zijn nog geen reacties.