Glutenvrije popcorn met chocolade en kokos
Glutenvrije popcorn met chocolade en kokos
12 februari, 2016 11:30

Zelf glutenvrije popcorn maken is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is pofmais en een beetje kokosolie. Zelf ben ik eigenlijk niet zo gek op popcorn, maar ik heb ontdekt dat je het wel lekker kunt maken met een topping. Deze chocolade topping met kokos vind ik zelf erg lekker. De combinatie van chocolade met kokos geeft een heerlijke, pure bounty smaak.Ingrediënten:
100 gram pofmais – 60 gram pure kwaliteitschocolade (bijv. Vivani 92% cacao, fructosearm) – 45 gram geraspte kokos – 2 eetlepels kokosolie.
Bereiding:
Verhit de kokosolie in een grote pan met deksel. Voeg de pofmais toe en doe de deksel op de pan. Laat de popcorn op middelhoog vuur gaar poffen. Zodra het geluid van het poppen stopt, is de popcorn klaar. Doe de gepofte popcorn in een grote kom. Smelt de chocolade au bain-marie en giet dit over de popcorn. Schep met een lepel de chocolade door de popcorn. Voeg de kokos toe en schep goed door. Laat de popcorn vervolgens goed uitharden. Eet smakelijk!
Allergenen:
Deze popcorn is
– glutenvrij (*kies voor gecertificeerd glutenvrije chocolade en pofmais, bijv. van Terrasana)
– sojavrij
– eivrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij
Tags:
chocolade
kokos
mais
popcorn
Er zijn nog geen reacties.