Glutenvrije speculaas muffins

Glutenvrije speculaas muffins

8 november, 2014 13:00

In het najaar bak ik graag met speculaaskruiden. Eerder maakte ik al speculaas muffins op basis van spelt, maar deze muffins van kokosmeel zijn nog lekkerder! Kokosmeel is heel geschikt om mee te bakken, het geeft een fijne structuur aan je baksels en het is verrassend lekker. Kokosmeel is heel fijn gemalen kokos en glutenvrij. Daarnaast bevat het weinig koolhydraten en veel eiwitten. 


Ingrediënten (voor circa 6 stuks):
40 gram kokosmeel – 1,5 eetlepel speculaaskruiden – 140 gram rijststroop (of 70 gram kokosbloesemsuiker als je wel fructose kunt verdragen) – 60 gram kokosolie (gesmolten) – 4 eieren – 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Doe het kokosmeel, speculaaskruiden en bakpoeder in een kom en meng door elkaar. Doe de eieren, rijststroop en kokosolie in een andere kom en mix tot een luchtig mengsel. Spatel vervolgens het kokosmeelmengsel door het eiermengsel. Doe het beslag in een muffinvorm en bak in circa 20-25 minuten gaar.

Allergenen:
Deze speculaas muffins zijn
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij 
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij

Tags: kokosmeel muffins sinterklaas speculaas


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief