Glutenvrije tulband cake

Glutenvrije tulband cake

21 september, 2014 12:30

Rond de feestdagen – Kerst en Pasen – bak ik vaak een tulband cake voor bij de koffie of thee. Onlangs bakte ik deze glutenvrije tulband cake van kokosmeel. Een echte aanrader voor de Kerstdagen!

Ingrediënten:
125 gram kokosmeel – 150 gram kokosolie (gesmolten) – 250 gram rijststroop (of 125 gram honing als je wel fructose kunt verdragen) - 6 eieren – 150 milliliter ongezoete rijstemelk - 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder - 2 theelepels vanille-extract - snufje zeezout.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in met kokosolie. Doe de rijststroop, kokosolie, rijstemelk, eieren en vanille-extract in een kom en meng goed door elkaar met een garde of mixer. Voeg het kokosmeel, bakpoeder en zout toe en roer tot een glad beslag. Schep het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de tulband cake afkoelen. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze tulband cake is
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij

Tags: cake kerst kokosmeel tulband


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief