Lactosevrije bounty's

Lactosevrije bounty's

17 januari, 2015 15:00

Heb jij af en toe ook zin in een chocoladesnack, bijvoorbeeld een twix of bounty? Maar moet je deze vanwege een allergie of intolerantie laten liggen? Geen probleem, want je kunt ook heel eenvoudig zelf (gezondere) bounty’s maken!


Ingrediënten (voor circa 8 stuks):
100 gram pure kwaliteitschocolade (bijv. Vivani 92% cacao) – 1 eetlepel gesmolten kokosolie – 100 gram geraspte kokos – 1 theelepel vanille-extract – 3 eetlepels rijststroop.

Bereiding:
Meng de kokos met de gesmolten kokosolie, rijststroop en vanille-extract. Maak er bounty vormpjes van, leg ze op een stukje bakpapier en doe ze vervolgens even in de vriezer. Smelt in de tussentijd de chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen. Haal de kokosvormpjes weer uit de vriezer. Ze moeten goed koud zijn, zodat de chocolade meteen stolt. Leg de kokosvormpjes op een vork en haal ze door de chocolade. Leg ze op een stukje bakpapier en bewaar de bounty’s in koelkast. Smullen maar!

Allergenen:
Deze bounty ‘s zijn
– glutenvrij (*gebruik gecertificeerd glutenvrije chocolade)
– sojavrij
– eivrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij

Tags: chocolade geraspte-kokos


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief