Lactosevrije chocolade amandelen

Lactosevrije chocolade amandelen

2 juli, 2014 19:00

Met een fructose-intolerantie én lactose-intolerantie is het lastig om lekkere snacks te vinden. Zeker als je ook geen tarwe en soja kunt verdragen. Ik eet regelmatig een handje noten, maar op gegeven moment wordt dat ook wel erg saai. Daarom ging ik afgelopen weekend eens experimenteren met amandelen en chocolade. En met succes! Deze chocolade amandelen zijn lekker en nog gezond ook. Voor de chocoladelaag gebruikte ik chocolade van Vivani, 92% cacao. Deze chocolade is gezoet met een beetje kokosbloesemsuiker. Vanwege het hoge cacaogehalte bevat deze chocolade nauwelijks zoetmiddel (en dus weinig fructose).


Ingrediënten:
150 gram chocolade (bijv. van Vivani 92% cacao) – 200 gram amandelen (ongezouten, geroosterd) – zeezout.

Bereiding:
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade au-bain-marie. Blijf voortdurend roeren. Als de chocolade bijna volledig gesmolten is haal je de pan boven de pan met warm water weg en zet je deze op een onderzetter op het aanrecht. Blijf vervolgens roeren tot alle chocolade gesmolten is. Roer de amandelen door de chocolade heen tot alle noten met chocolade bedekt zijn. Haal de noten met een vork uit de pan en spreid uit over de bakplaat. Besprenkel met zeezout en wacht tot de chocolade gestold is. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze chocolade amandelen zijn
– glutenvrij (*gebruik gecertificeerd glutenvrije chocolade)
– sojavrij
– eivrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij

Tags: amandelen chocolade vivani


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief