Lactosevrije chocolade pudding

Lactosevrije chocolade pudding

13 december, 2015 13:00

“All I really need is love, but a little chocolate now and then doesn’t hurt” – Charles M. Shulz.


Zelf eet ik niet vaak een toetje, maar zo af en toe mag ik mezelf graag verwennen met een zelfgemaakt dessert. Deze romige chocolade pudding is een pure verwennerij, en is eenvoudig en snel klaar te maken. Als basis gebruik ik kokosmelk, voor een volle en romige smaak. En als bindmiddel gebruik ik agar-agar (poeder), een plantaardig alternatief voor gelatine. De pudding maak ik in muffinvormpjes, zodat ik twee kleine porties heb. Maak de pudding niet langer dan zes tot acht uur van tevoren, want agar-agar bindt snel, maar laat het vocht ook weer snel los en dan valt de pudding uiteindelijk uit elkaar.

Ingrediënten:
200 milliliter kokosmelk (bijv. van Amaizin of Terrasana) – 10 gram cacao – 2 eetlepels rijststroop (of 1 eetlepel honing als je wel fructose kunt verdragen) – 1 theelepel agar-agar (poeder) – snufje zeezout.

Bereiding:
Roer de agar-agar door de kokosmelk en breng het zachtjes aan de kook. Voeg de cacao toe en laat de pudding, al roerend, 2 minuten koken. Voeg de rijststroop toe en verdeel de vloeistof over twee muffinvormpjes of giet in een puddingvorm. Laat de chocolade pudding na afkoeling 2 uur opstijven in de koelkast. Keer de pudding daarna om op een schaaltje. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze chocolade pudding is
– glutenvrij
– sojavrij
– eivrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij

Tags: agar-agar cacao chocolade kokosmelk pudding


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief