Lactosevrije chocoladepudding (met arrowroot)

Lactosevrije chocoladepudding (met arrowroot)

26 augustus, 2017 14:00

Ik eet niet vaak toetjes, maar zo af en toe heb ik er toch echt zin in. Eerder deelde ik al een recept voor een romige chocoladepudding op basis van agar-agar. Maar deze chocoladepudding met arrowroot als bindmiddel is ook erg lekker! En heel eenvoudig en snel klaar te maken. Lekker met een dotje kokosslagroom. Ook een goed alternatief als je zin in chocolade hebt, maar geen chocoladereep in huis hebt.

Ingrediënten:
25 gram cacao – 35 gram arrowroot – 500 milliliter ongezoete amandelmelk (of havermelk of kokosmelk als je geen noten kan verdragen) – 4 eetlepels kokosbloesemsuiker (of rijststroop als je geen fructose kan verdragen).

Bereiding:
Doe de cacao, arrowroot en kokosbloesemsuiker in een schaaltje en roer goed door. Meng vervolgens aan met 100 milliliter amandelmelk. De rest van de amandelmelk breng je aan de kook. Haal de kokende melk van het vuur en giet, al roerende, het aangemengde mengsel erin. Kook de pudding vervolgens, al roerende, gaar, glad en dik. Giet de hete pudding in schaaltjes of een met koud water omgespoelde vorm en laat afkoelen. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze chocoladepudding is vrij van

- gluten
- schaaldieren
- eieren
- vis
- pinda
- soja
- melk (koemelk- én lactosevrij)
- noten
- selderij
- mosterd
- sesamzaad
- sulfiet
- lupine
- weekdieren
- fructosearm

Tags: chocolade pudding


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief