Lactosevrije clubsandwich met rookvlees

Lactosevrije clubsandwich met rookvlees

28 februari, 2015 10:00

De clubsandwich kom je vaak tegen op de lunchkaart bij eetgelegenheden, en kan op allerlei manieren gemaakt worden. Deze lactosevrije variant met rookvlees is een gezonde variant op de standaard clubsandwich. Een aanrader om te maken voor een high tea, maar ook in het weekend wanneer je uitgebreid wilt lunchen. In dit laatste geval kun je de clubsandwich serveren met een kop soep of een salade.


Ingrediënten:
3 sneetjes (spelt of glutenvrij) brood – rookvlees – sla – rijpe avocado – mosterd (bij voorkeur biologische mosterd, die geen kunstmatige toevoegingen bevat) – peper en zeezout.

Bereiding:
Rooster de sneetjes brood. Pureer de avocado en besmeer een sneetje brood royaal met avocado en breng op smaak met peper en zeezout. Was één à twee blaadjes sla en leg op het sneetje brood. Doe een beetje mosterd op de slablaadjes, naar smaak. Beleg vervolgens met rookvlees. Leg een nieuw sneetje brood op de stapel en herhaal de voorgaande stappen. Snijd met een scherp mes de boterhammen doormidden. Steek een houten prikker door de sandwiches om de lagen goed bij elkaar te houden. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze clubsandwich is
– glutenvrij (*gebruik glutenvrij brood)
– sojavrij
– eivrij (*gebruik brood zonder ei)
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij (*gebruik glutenvrij brood)
– notenvrij

Tags: avocado brood clubsandwich rookvlees sla


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief