Lactosevrije kruidnoten

Lactosevrije kruidnoten

31 oktober, 2014 16:30

De pepernoten en kruidnoten liggen alweer een tijd in de winkel. Daarom ben ik ook maar aan het bakken gegaan, want de lekkerste lactosevrije kruidnoten maak je zelf! Helaas is het nog niet gelukt om fructosevrije kruidnoten te bakken. Wanneer je rijststroop als zoetmiddel gebruikt lopen de kruidnoten in de oven uit en worden ze plat. Daarom gebruik ik kokosbloesemsuiker. 


Ingrediënten (voor circa 50 stuks):
100 gram speltmeel – 50 gram kokosbloesemsuiker – 3 theelepels speculaaskruiden – 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder – snufje zout – 40 gram kokosolie (gesmolten) – 2 eetlepels ongezoete rijstemelk.

Bereiding:
Doe het speltmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en zout in een kom. Voeg de kokosolie en rijstemelk toe. Kneed er met de hand een samenhangend deeg van. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm van het deeg kleine balletjes ter grootte van een knikker, leg deze met enige afstand van elkaar op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de kruidnoten in circa 12 minuten gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat.

Allergenen:
Deze kruidnoten zijn
– sojavrij
– eivrij
– lactosevrij
– pindavrij
– notenvrij
– koemelkvrij

Tags: kruidnoten sinterklaas spelt


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief