Lactosevrije lasagne met boerenkool en rundergehakt

Lactosevrije lasagne met boerenkool en rundergehakt

27 februari, 2016 10:00

Ik ben gek op stamppot boerenkool, maar wist je dat je met boerenkool nog veel meer lekkere gerechten kunt maken? Bijvoorbeeld deze lactosevrije lasagne met boerenkool, rundergehakt en flespompoen. Een lekkere, winterse variant op de traditionele lasagne met tomatensaus.


Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen):
300 gram boerenkool – 250 gram rundergehakt – 1 flespompoen – 125 gram champignons – (spelt of glutenvrije) lasagnebladen – 100 milliliter kokosmelk (bijv. van Amaizin of Terrasana) – peper en zeezout.

Bereiding:
Schil de flespompoen en snijd in blokjes. Kook de blokjes in een ruime pan met water in circa 20 minuten gaar. Pureer de pompoenblokjes met de kokosmelk tot een gladde puree. Bak het rundergehakt rul in een pan met kokosolie. Breng op smaak met een beetje peper en zeezout. Was de champignons, snijd in plakjes en voeg dit bij het gehakt en bak even mee. Voeg vervolgens de boerenkool toe en bak enkele minuten tot de kool wat geslonken is. Breng het boerenkoolmengsel op smaak met peper en zeezout. Roer vervolgens de pompoenpuree erdoor. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel een klein beetje van het boerenkoolmengsel over de bodem en leg hierop een laag lasagnebladen. Verdeel hierover ¼ van het boerenkoolmengsel. Leg hierop weer een laag lasagnebladen en maak zo nog 2 lagen. Druk steeds goed aan. Eindig met het laatste beetje boerenkoolmengsel. Bak de lasagne in de oven in circa 30 minuten gaar. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze boerenkoollasagne is
– glutenvrij (*gebruik glutenvrije lasagnebladen)
– sojavrij
– eivrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij (*gebruik glutenvrije lasagnebladen)
– notenvrij

Tags: boerenkool flespompoen kokosmelk lasagne rundergehakt


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief