Lactosevrije lemoncurd

Lactosevrije lemoncurd

28 juni, 2014 15:30

Lemoncurd wordt vaak gegeten bij scones tijdens een high tea. Maar je kunt lemoncurd ook gebruiken bij het bakken van taarten. Meestal bevat lemoncurd lactose en erg veel suiker, daarom maak ik het graag zelf. Dit recept is gebaseerd op de ‘happy healthy versie’ van Mind Your Feed, want die is heel erg lekker! Ik vervang de honing door rijststroop voor een fructosearme variant. Je kunt de lemoncurd circa 3 dagen bewaren op een donkere, koele plek.

Ingrediënten:
50 gram kokosolie (gesmolten) – 125 gram rijststroop (of 60 gram honing als je wel fructose kunt verdragen) – 2 eigeel – 1 heel ei – 2 citroenen.

Bereiding:
Doe de kokosolie en rijststroop in een kom. Splits 2 eieren en voeg het eigeel toe aan de kokosolie en rijststroop. Roer goed door. Voeg ook het hele ei toe en meng goed door. Maak 1 citroen schoon en rasp de schil boven de kom. Snij de 2 citroenen doormidden en pers ze uit. Voeg het sap aan de kom toe. Meng goed door elkaar en schenk het mengsel vervolgens in een pannetje. Laat de lemoncurd op laag vuur warm worden en blijf roeren. De lemoncurd zal binnen circa 10 minuten dikker worden. De lemoncurd is klaar wanneer deze zo dik is dat het niet direct terug loopt in de pan wanneer je roert. Schenk de lemoncurd in een schone glazen pot. Laat afkoelen en bewaar op een koele, donkere plek. Zet de lemoncurd niet in de koelkast, want dan stolt de kokosolie en wordt de curd zo dik als boter.

Allergenen:
De lemoncurd is
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij

Tags: citroen kokosolie lemoncurd


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief