Lactosevrije omelet met tomaat en rucola

Lactosevrije omelet met tomaat en rucola

9 augustus, 2015 09:00

Een omelet met (spelt)brood is een makkelijke lunch die zo klaar is. En daarnaast ook nog eens voedzaam en gezond. Want eieren bevatten veel voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Zelf vind ik dat een omelet goed combineert met cherrytomaatjes, daarom maak ik regelmatig dit omelet met gehalveerde cherrytomaatjes en rucola.


Ingrediënten (voor 2 personen):
3 eieren – 4 cherrytomaatjes – 4 (spelt of glutenvrije)broodjes, afgebakken – 10 gram rucola – zeezout en peper.

Bereiding:
Klop de eieren los in een kom. Snij de tomaatjes doormidden. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en zet op een laag vuur. Doe, als het omelet begint te stollen, de tomaatjes erop. Dek de pan af, als na enkele minuten de bovenkant van de omelet is gestold, is hij klaar. Haal de omelet voorzichtig uit de koekenpan. Leg op een groot bord en snij 4 stukken. Snij de broodjes doormidden en leg de stukken omelet erop. Strooi er naar smaak wat peper en zeezout over en serveer met rucola. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze omelet is
– glutenvrij (*gebruik glutenvrij brood)
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij (*gebruik glutenvrij brood)
– notenvrij

Tags: brood ei omelet rucola tomaat


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief