Lactosevrije panna cotta met passievruchten

Lactosevrije panna cotta met passievruchten

19 december, 2015 16:30

Op de markt kwam ik deze week passievruchten tegen. Wist je dat je hiermee een lekker exotisch toetje kunt maken? Het vruchtvlees en de pitjes van de passievrucht geven de lactosevrije panna cotta een frisse, zoete smaak. Een heerlijk dessert voor de feestdagen!


Ingrediënten (voor 2 personen):
200 milliliter kokosmelk (bijv. van Amaizin of Terrasana) – 2 eetlepels rijststroop (of 1 eetlepel honing als je wel fructose kunt verdragen) – vanillestokje – 1 theelepel agar-agar (poeder) – 2 passievruchten.

Bereiding:
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer samen met de agar-agar door de kokosmelk. Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook. Laat, al roerend, 2 minuten koken. Voeg de rijststroop toe en verdeel de vloeistof over twee glazen. Laat de panna cotta na afkoeling 2 uur opstijven in de koelkast. Snij de passievruchten doormidden en lepel de pitjes over de panna cotta. Eet smakelijk!

Maak de panna cotta niet langer dan zes tot acht uur van tevoren, want de agar-agar verliest na een aantal uren zijn bindkracht.

Allergenen:
Deze panna cotta is
– glutenvrij
– sojavrij
– eivrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij

Tags: kokosmelk panna-cotta passievruchten


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief