Lactosevrije pesto

Lactosevrije pesto

26 augustus, 2014 17:00

Zelf lactosevrije pesto maken is heel eenvoudig. Ik gebruik basilicumblaadjes, pijnboompitten en olijfolie (extra vierge). Maar hier kun je natuurlijk op variëren. De pijnboompitten kun je bijvoorbeeld vervangen door walnoten. Pesto is lekker op toastjes of stokbrood bij de borrel, maar ook door een pasta maaltijd smaakt het erg goed.


Ingrediënten:
40 gram basilicumblaadjes – 3 eetlepels pijnboompitten – 3 eetlepels olijfolie extra vierge – zeezout en peper.

Bereiding:
Maal de pijnboompitten fijn met een staafmixer of keukenmachine. Doe de basicilumblaadjes erbij en pureer fijn. Roer de olijfolie er beetje bij beetje door tot er een glad mengsel ontstaat. Breng de pesto op smaak met een beetje zeezout en peper. Bewaar de pesto in een afgesloten luchtdichte glazen pot in de koelkast.

Allergenen:
Deze pesto is
– glutenvrij
– sojavrij
– eivrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– tarwevrij
– notenvrij

Tags: basilicum pesto pijnboompitten


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief