Lactosevrije risotto met champignons en rucola

Lactosevrije risotto met champignons en rucola

11 december, 2014 14:00

Deze lactosevrije risotto met kastanjechampignons en rucola is makkelijk klaar te maken, lekker en nog gezond ook! Een aanrader als hoofdgerecht bij het Kerstmenu. Maak een dag van tevoren de groentebouillon klaar. De zelfgemaakte bouillon geeft de risotto veel smaak.


Ingrediënten (voor 2 personen):
250 gram risottorijst – 400 gram kastanjechampignons – 2 handen rucola – tijm – peper – zeezout – 750 milliliter groentebouillon – kokosolie.

Bereiding:
Was de kastanjechampignons, snij in plakjes en bak in een beetje kokosolie in een koekenpan gaar. Verhit vervolgens wat kokosolie in een pan met een dikke bodem, roer de risottorijst erdoor en bak de korrels tot ze glazig zijn. Doe een scheutje groentebouillon bij de risottorijst en breng dit onder af en toe roeren aan de kook. Voeg de overige bouillon in gedeelten toe. Voeg pas een volgende hoeveelheid toe als de vorige door de rijst is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd. Voeg de kastanjechampignons samen met de rucola toe aan de rijst. Roer tenslotte een klontje kokosolie door de risotto en breng op smaak met tijm, peper en zeezout. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze risotto is
– glutenvrij
– eivrij
– tarwevrij
– sojavrij
– lactosevrij
– koemelkvrij
– pindavrij
– fructosearm
– notenvrij

Tags: champignons kerst risotto rucola


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief