Lactosevrije slagroom

Lactosevrije slagroom

5 augustus, 2014 19:30

Zelf ben ik niet zo gek op slagroom, en omdat ik geen zuivel kan verdragen heb ik het al jaren niet meer gehad. Toch heb je wel eens slagroom nodig voor bepaalde gerechten of lekkernijen, en dan is deze plantaardige slagroom een goede uitkomst. Het is heel eenvoudig om te maken van kokosmelk.
 

Ingrediënten:
1 blik kokosmelk (bijv. van Amaizin of Terrasana) – eventueel 1 à 2 eetlepels rijststroop (of 1 eetlepel kokosbloesemsuiker als je wel fructose kunt verdragen).

Bereiding:
Zet het blik kokosmelk een nacht ondersteboven in de koelkast om de room in de kokosmelk te laten stollen. Haal de kokosmelk uit de koelkast, maak het blik open en giet het kokoswater in een beker. Dit heb je niet meer nodig, maar is gezond en lekker om op te drinken of een smoothie van te maken. Schep de kokoscème die achterblijft in een kom en voeg eventueel de rijststroop toe. Klop op met een mixer of garde, zoals je dat bij gewone slagroom ook doet. Na een paar minuten heb je luchtige en gladde ‘slagroom’. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze slagroom is
– glutenvrij
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– eivrij
– tarwevrij
– pindavrij
– fructosearm
– notenvrij

Tags: kokosmelk slagroom


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief