Lactosevrije tartaarburger met guacamole

Lactosevrije tartaarburger met guacamole

13 juni, 2015 12:00

Deze lactosevrije tartaarburger met guacamole is een gezonde variant van een broodje hamburger. Je vervangt het hamburgerbroodje voor een speltbolletje, de hamburger voor een rundertartaartje en je gebruikt geen mayonaise, maar een snelle guacamole. Het resultaat is een lekker en gezond broodje hamburger, gemaakt van pure ingrediënten.


Ingrediënten (voor 2 personen):
2 speltbollen – 2 rundertartaartjes – ½ rijpe avocado – 1 el limoensap – 1 el kokosolie – ¼ zakje rucola (à 75 gram) – 1 tomaat (in plakjes).

Bereiding:
Breng de rundertartaartjes op smaak met peper en zeezout. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees uit één helft. Prak met een vork het vruchtvlees samen met het limoensap fijn. Breng de guacamole op smaak met peper en zeezout. Verhit een grillpan. Bestrijk de burgers aan beide kanten met de kokosolie. Gril ze op hoog vuur in 1-2 minuten per kant goudbruin en vanbinnen rosé. Schep de guacamole op de onderste helft van de speltbolletjes. Leg de burgers, de tomaat en de rucola erop. Dek af met de bovenste helften van de bolletjes en druk licht aan. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze tartaarburger is
– sojavrij
– eivrij (*let erop dat de speltbol geen ei bevat)
– koemelkvrij (*let erop dat de speltbol geen koemelk bevat)
– lactosevrij (*let erop dat de speltbol geen lactose bevat)
– pindavrij
– fructosearm
– notenvrij

Tags: brood guacamole spelt tartaar


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief