Penne met kalkoen, courgette, tomaat en olijven

Penne met kalkoen, courgette, tomaat en olijven

22 augustus, 2015 11:00

Zelf eet ik regelmatig pasta. Deze Italiaanse pasta met kalkoen, courgette, tomaat en olijven is een van mijn favorieten. De kalkoen kun je uiteraard ook vervangen door kip. Voor de pasta gebruik ik volkoren speltpenne.


Ingrediënten (voor 2 personen):
250 gram kalkoenfilet – 200 gram (volkoren) speltpenne – 250 gram tomatenblokjes – 1 courgette – 4 verse tomaten – 10 zwarte olijven (zonder pit) – 1 chilipepertje – basilicum – oregano - snufje zeezout.

Bereiding:
Breng voor de pasta een pan met water aan de kook en laat hierin de speltpenne in circa 8 minuten gaar worden. Verwarm een beetje kokosolie in een pan, snij de kalkoen in stukjes en bak gaar. Snij de courgette in dikke plakken en vervolgens in partjes. Bak mee met de kalkoen. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en roer goed door. Verwijder de pitjes van het chilipepertje en snij in kleine stukjes. Roer de stukjes chilipeper door de tomatensaus. Snij vervolgens de verse tomaten in partjes. Voeg de laatste vijf minuten de pasta, tomaten en olijven toe. Breng op smaak met een beetje basilicum, oregano en zeezout. Eet smakelijk!

Allergenen:
Deze pasta is
– sojavrij
– eivrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– notenvrij

Tags: courgette kalkoen olijven penne spelt tomaat


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief