Review: Deliciously Ella

Review: Deliciously Ella

25 februari, 2016 10:00

Onbewerkte en natuurlijke voeding

‘Deliciously Ella’ heb ik al een paar maanden in de kast staan, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om dit kookboek te lezen. Het gebeurt niet vaak dat ik kookboeken helemaal van voor na achteren lees, maar dit is zo’n fantastisch boek, dat ik er deze week echt voor ben gaan zitten, met een kopje thee op de bank. De inhoud van het boek sluit perfect aan bij mijn eigen voedingspatroon, het gaat over goed voor je lichaam zorgen met puur, onbewerkt, natuurlijk eten, zodat je je goed en energiek voelt.

Inspiratie om gezond te eten
Ella Woodward, de schrijfster van ‘Deliciously Ella’ was verslaafd aan suiker en gek op zoetigheid. Toen bij haar een zeldzame ziekte werd ontdekt die het autonome zenuwstelsel afbreekt en Ella behoorlijk ziek werd, heeft ze haar levensstijl volledig omgegooid. Er was geen enkel medicijn dat tegen haar ziekte hielp, daarom ging ze zelf op onderzoek uit om weer fit te worden. Ze begon met een plantaardig dieet met natuurlijke voeding en stopte met zuivel, suiker, gluten en alles wat bewerkt is of chemische toevoegingen bevat. Uiteindelijk wierp haar gezonde eetpatroon z’n vruchten af, ze begon zich weer fitter te voelen en kreeg haar ziekte onder controle. Ze begon de foodblog Deliciously Ella waarop ze haar ontdekkingen met betrekking tot haar nieuwe, gezonde dieet deelt. De blog werd een succes en nu is er een kookboek waarmee ze anderen wil inspireren om ook gezond te eten.

Glutenvrije, lactosevrije en koemelkvrije recepten
Waarom ik dit een fantastisch kookboek vind, is omdat het echt goede inspiratie en ideeën geeft. Ella geeft veel tips hoe je je levenstijl kunt veranderen. En daarnaast bevat het boek ook veel inspirerende recepten. Ella kiest voor onbewerkte, natuurlijke producten die je lichaam voeden. Ze laat zien dat er eenvoudige natuurlijke alternatieven zijn, die net zo lekker smaken als de bewerkte (zoete) lekkernijen die iedereen gewend is, en waar je je veel beter van gaat voelen. Alle recepten zijn glutenvrij, lactosevrij en koemelkvrij, en ze gebruikt geen geraffineerde suiker. Ook houdt ze rekening met een notenallergie,  Ella geeft goede vervangtips. Als vervanger voor suiker gebruikt ze natuurlijke zoetmakers zoals ahornsiroop, honing, dadels, appelmoes en dadelsiroop die relatief veel fructose bevatten. De recepten zijn dus minder geschikt voor mensen met een fructose-intolerantie. Maar alleen al voor de inspiratie en het verhaal hoe Ella haar levensstijl drastisch omgooide, is dit boek echt de moeite waard om te lezen.

Tags: glutenvrij koemelkvrij kookboek lactosevrij


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief