Review: Goed Zoet! Bakken zonder suiker

Review: Goed Zoet! Bakken zonder suiker

11 juni, 2014 18:30

Kookboek vol gezonde lekkernijen

Onlangs ontdekte ik het kookboek ‘Goed Zoet! – bakken zonder suiker’ van Nanne Hogeland. Een kookboek vol gezonde lekkernijen, met aandacht voor voedselallergieën en –intoleranties. Alle recepten zijn namelijk suikervrij, 75% is lactosevrij en 65% glutenvrij.

Glutenvrije en lactosevrije baksels
Het kookboek is ontstaan vanuit eigen ervaring, omdat Nanne tijdens haar zwangerschap suiker niet goed kon verdragen. Maar aangezien ze gek was op zoete baksels, ging Nanne op zoektocht naar zoetigheden die feestelijk én gezond zijn. Ze experimenteerde met suikervervangers, verving later ook bloem door volkorenmeel en maakte uiteindelijk glutenvrije en lactosevrije baksels.

Recepten met allergie-icoontjes
Het boek is ook opgedeeld in deze drie stappen. Het eerste deel bevat recepten met bloem, boter, eieren en suikervervangers. In het tweede deel wordt het meel vervangen door volkorenmeel, en in deel drie zijn de recepten grotendeels gluten- en lactosevrij. Daarnaast bevat het kookboek nog een extra hoofdstuk met gezonde tussendoortjes en lekkere traktaties. Het fijne is dat in de inhoudsopgave bij alle recepten met symbolen vermeld staat of ze glutenvrij, lactosevrij, eivrij en notenvrij zijn. Dit maakt ‘Goed Zoet!’ tot een interessant bakboek voor mensen met een voedselallergie of –intolerantie.

Uitgebreide informatie over suikervervangers
Maar wat ook erg fijn aan ‘Goed Zoet!’ is, is de uitgebreide informatie over suikervervangers. Nanne geeft goede, theoretische uitleg over de suikervervangers die zij gebruikt in haar recepten en de glycemische index. In dit hoofdstuk komt ook fructose aan bod. Met name het percentage fructose in de verschillende suikervervangers wordt genoemd, interessant voor mensen met een fructose-intolerantie.

Ik ben enthousiast!
Ik ben erg enthousiast over dit kookboek boordevol recepten voor suikervrije taarten, cakes, koekjes en traktaties. Voor mensen met een glutenallergie, lactose-intolerantie of fructose-intolerantie zijn veel recepten bruikbaar. Daarnaast is dit een ideaal kookboek voor degenen die minder suiker willen eten. Ik  heb al een paar recepten bovenaan mijn lijstje gezet om snel uit te proberen!

Tags: nanne-hogeland suikervervangers voedselallergie


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief