Review: Natuurlijk! Elke dag écht eten

Review: Natuurlijk! Elke dag écht eten

24 augustus, 2014 13:30

Puur, gezond en lekker eten

De voedingsindustrie weet ons te verleiden ongezonde voeding te kopen. De voedingsmiddelen die in de supermarkt liggen zitten vol suiker, zout en vet, en er wordt eindeloos mee geknutseld waardoor waardevolle voedingsstoffen verloren gaan. Ook bevatten ze chemische hulpstoffen om producten langer houdbaar te maken, de smaak te verbeteren en er mooier uit te laten zien (kunstmatige kleurstoffen, smaakverbeteraars en conserveringsmiddelen). Het is hoogste tijd voor verandering, aldus orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Zij wil met haar boek ‘Natuurlijk! Elke dag écht eten’ laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is. Ze pleit voor écht, puur en onbewerkt eten dat rijk is aan smaak en voedingsstoffen die ons echt voeden en een essentiële bijdrage leveren aan onze gezondheid. Het boek is bedoeld voor iedereen die puur, gezond en lekker wil eten. Met speciale aandacht voor kinderen. Het bevat meer dan honderd recepten voor ontbijt, lunch, gezonde tussendoortjes en de avondmaaltijd.

Recepten vrij van allergenen
In dit boek gaat Reuzenaar ook in op voedselallergieën en -intoleranties. Deze kunnen het gevolg zijn van een verstoorde darmflora. Het advies is de darmwand te helpen herstellen door het voedingspatroon aan te passen en dit te ondersteunen met middelen die het darmslijmvlies helpen herstellen. Om de darmen te laten herstellen, adviseert zij een aantal maanden bepaalde voedingsmiddelen niet meer te eten. Daarnaast gaat ze in op de zin en onzin van voedselhypes. Fijn zijn vooral de recepten op basis van pure ingrediënten, waarbij vermeld staat of ze vrij zijn van bepaalde allergenen: koemelkvrij, lactosevrij, tarwevrij, glutenvrij én suikervrij. Een aanrader voor mensen met een voedselallergie!

Tags: anne-marie-reuzenaar voedselallergie


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief