Romige lactosevrije havermoutpap

Romige lactosevrije havermoutpap

26 augustus, 2016 10:30

Doordeweeks begin ik de dag graag met een kom warme pap. Als ik naar mijn werk ga, kies ik voor een snel ontbijt. Vaak havermoutpap, omdat je deze ’s avonds al klaar kunt maken en dan warm je de pap ’s ochtends alleen even op. Onderstaande variant is een heerlijk romige lactosevrije versie, waaraan ik zelf nog banaan toevoeg, maar die kun je ook weglaten. Verder versier ik mijn pap graag met wat kokos en (zomer)fruit. Enjoy!

Ingrediënten:
50 gram havermout – 150 milliliter ongezoete rijstemelk – 50 milliliter kokosmelk – optioneel 1 banaan (in plakjes) – beetje kaneel.

Bereiding:
Doe de havermout met de rijstemelk, kokosmelk en plakjes banaan (optioneel) in een steelpannetje. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de havermout al het vocht heeft opgenomen. Schenk de havermoutpap in een kom en meng er een beetje kaneel door. En versier de pap eventueel met wat kokos en vers fruit. Wil je de pap ’s avonds al klaarmaken? Doe de havermout dan ’s avonds samen met de rijstemelk en kokosmelk in een kom en laat een nacht weken. Omdat de havermout dan zacht wordt, hoef je hem ’s ochtends niet meer te koken. Je kunt de havermoutpap dan even opwarmen en de banaan en een beetje kaneel toevoegen.

Allergenen:
Deze romige havermoutpap is
- glutenvrij (*gebruik gecertificeerd glutenvrije havermout)
- sojavrij
- eivrij
- koemelkvrij
- lactosevrij
- pindavrij
- fructosearm (*gebruik dan geen banaan)
- tarwevrij (*gebruik gecertificeerd glutenvrije havermout)
- notenvrij

Tags: banaan havermout kokosmelk


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief