Sorbitol bij fructose-intolerantie

Sorbitol bij fructose-intolerantie

28 september, 2014 14:30

Sorbitol is een suikeralcohol en heeft ongeveer de halve zoetkracht van tafelsuiker. Sorbitol wordt door veel mensen met een fructose-intolerantie niet verdragen. Het wordt namelijk in de lever omgezet in fructose en glucose.

Sorbitol komt van nature voor in abrikozen, pruimen, bessen, peren, appels, kersen, perziken, nectarines en zeewier. Daarnaast wordt het door de fabrikanten ook gebruikt als vulstof of zoetmiddel. Sorbitol wordt bijvoorbeeld veel gebruikt als zoetmiddel in light-producten. Daarnaast komt het ook voor in kauwgom, tandpasta en suikervrije zoetjes. Let erop dat sorbitol op de verpakking van voedingsproducten ook vermeld kan worden als E-nummer 420 (sorbitol).

Tags: fructose-intolerantie sorbitol


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief