Spelt scones (met lemoncurd)

Spelt scones (met lemoncurd)

27 juni, 2014 17:30

Heerlijk zijn deze lactosevrije spelt scones! Scones worden vaak gegeten bij een high tea. Maar je kunt ze ook eten als ontbijt, ’s middags bij de thee of als tussendoortje. Deze scones van speltmeel zijn makkelijk en snel te maken. Lekker met zelfgemaakte lemoncurd.


Ingrediënten (voor circa 5 stuks):
150 gram speltmeel – 100 gram spelbloem – 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder – 30 gram kokosolie (gesmolten) – 1 ei – 80 milliliter ongezoete rijstemelk – snufje zeezout.

Bereiding:
Verwarm de oven goed voor op 200°C. Het is belangrijk dat de oven goed warm is, omdat de scones snel moeten rijzen. Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een pollepel goed door. Kneed met de hand tot een soepel deeg. Rol de deegbal op een met speltbloem bestoven werkvlak uit tot een dikke lap van 2 cm en steek er rondjes met een diameter van circa 5 centimeter uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de scones in 20-30 minuten licht goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Allergenen:
De spelt scones zijn
– sojavrij
– koemelkvrij
– lactosevrij
– pindavrij
– fructosearm
– notenvrij

Tags: brood citroen lemoncurd scones spelt


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief