Villa Augustus (Dordrecht)

Villa Augustus (Dordrecht)

2 mei, 2015 14:00

Restaurant, marktcafé, (moes)tuin en meer

Villa Augustus is een bijzonder adresje in Dordrecht. Wanneer je in (de buurt van) deze stad bent, is Villa Augutus echt een aanrader om naartoe te gaan. Wil je er een compleet uitje van maken, dan kun je ook nog overnachten. De oude watertoren van Dordrecht is namelijk omgebouwd tot hotelgedeelte. Daaromheen bevindt zich een restaurant en marktcafé, in een oud pompgebouw. En op de plek waar ooit de waterbekkens van de watertoren lagen is een (moes)tuin gemaakt.

Vers zuurdesembrood, koekjes & taart en leuke hebbedingen
Bij binnenkomst kom stap je het markcafé binnen, met een bakkerij waar dagelijks vers zuurdesembrood, koekjes en taart worden gebakken. Je kunt hier rondsnuffelen tussen de diverse cadeauproducten: boeken, servies en leuke hebbedingen. Ook kun je hier verse broodjes, taarten, groenten en fruit, en jam en limonade kopen om mee naar huis te nemen.

Biologische en lokale producten
Het restaurant ligt midden in de groentetuin en heeft een industriele uitstraling. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. De maaltijden worden bereid met seizoensproducten uit de moestuin. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische en lokale producten. En als het mooi weer is kun je ook buiten op het terras eten.

Glutenvrije en lactosevrije menukaart
Wij waren op doorreis van het zuiden naar het noorden van het land, en kwamen rond koffietijd bij Villa Augustus aan. Ik heb daarom alleen een bakje koffie gehad en geen lunch of diner. Uiteraard heb ik wel even  de menukaart bekeken, en dit is zeker een adresje waar je met voedselallergie(ën) kunt eten. Er wordt gekookt met verse producten, en er is een glutenvrije en lactosevrije menukaart beschikbaar. Ben je van plan hier te gaan eten, dan raad ik aan om vooraf jouw allergie(ën) en/of intoleranties kenbaar te maken en de mogelijkheden te bespreken. Villa Augustus heeft overigens geen fructosearme lekkernijen (voor bij de koffie).

Villa Augustus, Oranjelaan 7, Dordrecht
www.villa-augustus.nl

Tags: dordrecht restaurant


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief