Zelf kokosyoghurt maken

Zelf kokosyoghurt maken

8 augustus, 2017 10:00Wist je dat je zelf heel eenvoudig plantaardige yoghurt kan maken? Van pure kokosmelk en probiotica kun je ontzettend lekkere kokosyoghurt maken. De yoghurt is dunner dan je gewent bent, maar je kunt het dikker maken met johannesbroodpitmeel. De yoghurt smaakt naar kokos en is wat zurig, zoals echte yoghurt dat ook is. Lekker als ontbijt of toetje! Zelf gebruik ik vaak kokosmelk van Amaizin of Terrasana, te koop bij de natuurwinkel. Deze bevatten geen E-nummers en andere toevoegingen. Verder heb je een glazen pot nodig die je goed kan afsluiten.

Ingrediënten:
400 milliliter kokosmelk – 1 capsule probiotica (bijvoorbeeld van Orthica, Orthiflor Basic) – 2 theelepels johannesbroodpitmeel.

Bereiding:
Giet de kokosmelk in de glazen pot en strooi de probiotica erbij. Roer goed door. Doe de pot dicht en zet hem in het zonnetje (in de vensterbank) of in de oven met de deur dicht. Zet de oven niet aan, maar zet alleen het lampje aan. Die warmte is genoeg voor het fermentatieproces. Laat dit 24 uur staan. Maak de kokosyoghurt voor gebruik iets dikker door er 2 theelepels johannesbroodpitmeel erdoor te roeren. En smullen maar!

Allergenen:
Deze kokosyoghurt is vrij van

- gluten
- schaaldieren
- eieren
- vis
- pinda
- soja
- melk (koemelk- én lactosevrij)
- noten
- selderij
- mosterd
- sesamzaad
- sulfiet
- lupine
- weekdieren
- fructosearmTags: kokosmelk kokosyoghurt


Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

Volg mij ook via:

FacebookTwitterPinterestInstagram

Over genieten zonder allergie

ProfilePic
Welkom! Op Genieten Zonder Allergie vind je eenvoudige recepten, fijne producten, leuke adresjes en tips voor een gezonde en allergievrije lifestyle. Inspiratie waar je blij van wordt!

Volg mij ook via facebook


Categorieën

Inspiratie Adresjes Leven met een voedselallergie Eivrij Fructosearm Glutenvrij Koemelkvrij Lactosevrij Notenvrij Pindavrij Sojavrij Tarwevrij Kerst Recepten Fructose-intolerantie Lactose-intolerantie Mama en kind Voeding Boeken Verzorgingsproducten Speelgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief